Medan vi jobbar med snöröjning tänker vi på sandupptagning

Sandupptagning är en viktig del av sopningen

I vår bransch är det ofta så att vi planerar för nästa säsong samtidigt som vi genomför planerna för rådande säsong. Jag förstår att det kan kännas märkligt att tänka på sandupptagning när snön faller varje dag, men om vi inte gör planerna nu, kommer vi inte klara jobbet när det är dags. För även om vädret ställer till det för planeringen så måste man veta vad man ska skjuta på.

Strax innan jul var det inte många som tänkte på, eller planerade för, att det skulle bli ett par månaders snökaos och vargavinter. Självklart hade vi gjort grundplanering för snöröjning med våra kunder, men verkligheten blir ju väldigt olika från år till år. Och, tyvärr är det ofta så, här i Stockholm, att det blir en ganska trist och grå slaskvinter, där fokus snarare ligger på halkbekämpning av underkylda vägbanor än på att forsla bort tonvis med snö.

Det är inte så att vi på något sätt klagar. Vår verksamhet blir ju bara bättre av mycket snö, men ibland, när det är som värst, kan det kännas otacksamt att ringa upp till några som borde få lite mer ledigt, eller en kväll med familjen. Men, vädret och trafiksäkerheten går före. Och våra avtal stipulerar tydligt vad som ska göras, och under vilka förutsättningar vi jobbar. När det snöar som det gjorde några veckor i januari, kan det vara svårt att få ihop personal, för att lösa av de som behöver åka hem för sömn och vila.

Nog om detta, nu är det ju dags att planera sandupptagningen. Vi har redan gjort en grovplanering med våra kunder, men vädret kan ju ställa till det så vi får skjuta på uppdragen. Det är ju ingen vits med att ta bort sanden ena veckan och lägga på ny sand nästa vecka… Så om ni ännu inte har bokat tid för sandupptagningen, hör av er till oss på info @ cubileutemiljo.se så lägger vi in er i kalendern.