Säkra och roliga lekplatser

Vi bygger säkra och roliga lekplatser för barn.

När man bygger en lekplats är det alltid barnens säkerhet som står i första rummet. Det gäller att ha koll på alla regler och förordningar vad gäller bland annat underlag och avstånd. Och samtidigt som det ska vara tryggt ska det också vara utmanande. Det måste finnas utrymme för barn att testa gränser och prova nytt.

Jag behöver hjälp med min utemiljö

Att bygga lekplats är en process i flera steg.

ritning på lekplats

När man bygger en lekplats börjar det med en ritning. Den kan vara allt från en idéskiss på ett papper till en detaljerad ritning med alla avstånd och material beskrivna. Oavsett hur det börjar så har vi kunskap och erfarenhet att ta vid och fortsätta ända in i mål.

markarbete för att bygga lekplats

Projektarbetet efter ritning och skiss brukar börja med markarbeten för att förbereda för att montera lekutrustning, gjuta gummiunderlag, ibland asfalt och ibland konstgräs. Redan vid markarbetet är det viktigt att veta hur slutresultatet ska se ut för att kunna beräkna djup, bredd, positioner och fyllningsmassor.

montera lekutrustning

Sedan är det dags att placera ut och montera lekutrustning. Om vi inte har en färdig ritning gör vi ibland en grovmontering och en förinspektion, för att minimera risken för nerslag vi slutbesiktning. Även när vi har en färdig ritning kan det finnas situationer när verkligheten inte överensstämmer med ritningen. Då kontaktar vi arkitekt och inspektör för att det inte ska uppstå onödiga kostnader.

fallskydd-gummi på lekplats

När monteringen är klar är det dags för underlag. Det kan vara allt från gummi och fallskyddsbark till konstgräs och asfalt. Allt beror på vad för slags lekutrustning som är monterad och vilken typ av lekplats det ska vara. Alla fallskydd kräver olika djup så man måste veta vilken typ det ska vara redan när man planerar markarbetet och monteringen av lekredskap.

inspektion av lekplats

När underlagen är klara är det dags för slutinspektion. Vi använder oss alltid av fristående oberoende inspektörer för att inte hamna i någon jävssituation. Det är bäst för våra kunder men även för företaget så att inte beslut fattas av fel orsaker.

Säkerhet och regler är A och O när man bygger lekplatser.

Att bygga en lekplats är omgärdat av massor av regler. Det innefattar fallhöjder och fallskyddsunderlag, avstånd mellan och riktning av olika lekredskap, och hur stor area som behövs för hela lekplatsen.

» Här kan du läsa mer om Boverkets regler för lekplatser

lekplatser

Jag vill veta mer om Cubile Utemiljö och hur ni kan hjälpa mig att bygga lekplats.

    I och med att ni skickar in formuläret ger ni ert godkännande att informationen som lämnas här kan sparas för att vi ska kunna kontakta er.